Tandklinikken

        CityVest

Tandklinikken City Vest

Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand

tlf 71721111

tandklinikkencityvest@yahoo.dk

buslinen 4A,11,12,113

Vi er en selvstændige tandklinik. Teamet består af  tandlæge,  tandplejer og  klinikassistenter


Klinikken er placeret i City Vest på 3 sal (Lægegangen).

Vores nøgleord er tryghed, tillid og kvalitet til overkommelige priser. Det skal være let for alle at bevare deres smil, da smilet er den korteste vej mellem mennesker.


Lider du af tandlægeskræk, tilbyder vi rolige omgivelser og et personale der tager tingene i dit tempo så du kommer til at føle dig tryg ved at komme her.

Hos os laver vi alle almindelige tandbehandlinger som undersøgelser, tandrensning, plast, rodbehandling. 

Ved undersøgelsen, når vi tjekker dine tænder, fortæller vi dig hvad der evt. skal laves og hvad prisen ca. vil komme til at blive. Vi opfordrer dig at komme til regelmæssigt tandeftersyn, så du undgår de større behandlinger samt regning, hvilket kan få dig til at undlade den næste tandlægebesøg.

Hvis der ønskes det, kan vi også lave et behandlings overslag med det der skal laves og prisen. 

Undersøgelser/Tandrensninger: Vores tandplejer udfører undersøgelser og tandrensninger. Normal går man til undersøgelser 1-2 gang om året. I forbindelse med en undersøgelse tages der også røntgen billeder ved behov hvis vi mistænker der er noget ved tanden vi ikke kan se med det blotte øje. Der foretages en tandrensning med ultralyd, og efter den bliver dine tænder pudset. 


Paradontose: 

Den sunde tand sidder fast i knoglen og uden på knoglen ligger tandkødet. Tænderne skal børstes helt rene hver dag for at holde tandkød og knogle sunde.

Hvis tænderne ikke bliver børstet rene, vil der samle sig bakterier ved tandkødsranden. Bakterierne danner belægninger på tænderne - plaque. Plaque, der får lov til at sidde, forkalker og bliver til tandsten. Tandsten irriterer tandkødet og får det til at hæve og blive rødt. Der er nu udviklet tandkødsbetændelse - gingivitis.

Bliver tandkødsbetændelse ikke behandlet i tide, udvikler den sig til paradentose. Knoglen omkring tænderne bliver angrebet og tænderne kan blive løse.

Behandlingen er en grundig og dyb tandrensning som bliver fortaget af vores tandplejer. Hvis det konstateres at man har dette, vil det anbefales at man kommer lidt oftere end ved normale undersøgelser, alt efter hvor slem ens paradentose er. Men dette er noget der snakkes og aftales med tandplejeren. 


Kroner/bro og protese: 

Det kan være din tand knækker, på sådan en måde at den ikke kan laves med en alm. fyldning, du mangler en i rækken efter den er fjernet eller på anden måde får brug for kroner eller proteser. Vi har et godt samarbejde med en klinisk tandteknikker der fremstiller disse til dig. 

En krone/bro behandling foregår over 2 gange. Når du kommer ind første gang til en krone behandling bliver din tand slebet til og der bliver taget et aftryk af tanden, hvorfra kronen laves så den passer til lige netop den tand. Vi giver dig en midlertidig plastkrone på tanden til næste gang, da tanden godt kan være lidt følsom og for at holde på formen og tandkødet væk. Den anden gang du kommer sætter vi kronen fast med en speciel plastlim der gør at kronen ikke falder ud. Hvis den er lidt for høj sørger vi for at den passer i bidet inden du går hjem. 


Implantater: 

Hvis man har mistet en tand, kan man få indsat et implantat. Et implantat er en kunstig rod, der bliver indsat i kæbeknoglen. Oven i implantatet monterer man så en krone. Implantatet er fremstillet af titanium, et metal, der umiddelbart accepteres af kroppen. 

For at få et implantat, kræver det at der er gode og sunde forhold i munden, og at knoglen skal være god nok, have den rigtige tykkelse og ikke være ramt at sygdomme. Hvis alt dette er opfyldt, kan du få et implantat. Vi har god samarbejdspartner vi henviser til, da det ikke er en behandling vi laver her på klinikken. 

Bideskinner: Hvis du har problemer med dit kæbeled, dine tyggemuskler, eller du skærer meget tænder, kan en form for bideskinne måske hjælpe dig. Vi foretager dog altid en undersøgelse af dine tænder, dit bid og dine tyggemuskler, inden vi laver en bideskinne til dig. 

Der kan nemlig også være andre årsager til problemerne, som en bideskinne ikke vil kunne hjælpe på.